Moederdag

Vandaag is het moederdag. Dus alle moeders mogen vandaag ook even in het zonnetje gezet worden. Moeders zijn ook erg speciaal. Ze staan ook altijd voor ons klaar. Ze doen alles voor ons. Mijn moeder was altijd in het ziekenhuis. Om maar een voorbeeld te noemen. 

Om je moeder in het zonnetje te zetten hoef je meestal niet veel te doen. Zij vindt al die moeite normaal. Maar tot één van de mogelijkheden behoort het boek ‘Geboren! 30 bijzondere bevallingsverhalen’. In dit boek vind je een heel scala aan bijzondere bevallingsverhalen. De een is grappig en de ander ontroerend. Zo lees je een verhaal van een moeder die na borstkanker zwanger werd of vader die na een foute opmerking heel ad rem op zijn nummer werd gezet.

Het idee ontstond tijdens Serious Request in 2012. De opbrengst ging toen naar de vermindering van babysterfte in Afrika. Een gynaecoloog met de Twitternaam @DokterBertho riep toen vrouwen op hun bevallingsverhalen te Tweeten. Na die oproep werden er meer dan 220 bevallingstweets verstuurd. Een journaliste, @MariekevanGene twitterde naar @DokterBertho dat er eigenlijk iets mee gedaan moest worden.@DokterBertho vond dat een goed idee. Negen maanden later is daar het boek ‘Geboren! 30 bijzondere bevallingsverhalen’. De opbrengst gaat naar Mulago Mama. Dat is een project van de Nederlandse gynaecologe Barbera Nolens. Zij probeert in Uganda de baby- en moedersterfte terug te dringen door goede zwangerenzorg aan te bieden. Voor €10,- kan zij al heel veel doen.

Het is een leuk boek om aan je moeder te geven. Maar het is ook een boek om zelf in te lezen of aan iemand te geven die nog moet bevallen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s