Hirschsprung en wetenschappelijk onderzoek

Al heb je een chronische aandoening, dat hoeft geen beperking te zijn voor onderzoek. Ik had namelijk een wetenschappelijk onderzoek gezien waarin ik geïnteresseerd raakte. Ik nam contact op met de arts-onderzoeker en mijn ziekte was geen probleem voor het onderzoek. Ik gaf toestemming om aan het onderzoek mee te doen. Het onderzoek gaat over de relatie van sporten tot vetcellen en de genen van de vetcellen.
De allereerste stap van het onderzoek was een medische screening waarbij werd gekeken of ik gezond genoeg was om eraan mee te doen.
Op 24 maart om 14:00 was het dan zover. Ik was daar wat vroeger en werd rond 14:00 opgehaald. De screening bestond uit een vingerprik, gewichtsbepaling, lengtebepaling, taillebepaling, een ECG, bloeddrukmeting en de longfunctie. Ik was ondanks de Hirschsprung gezond genoeg om aan het onderzoek mee te doen.
De volgende stappen zijn zwaarder. Ik moet namelijk biopten laten afnemen, een suikerstofwisselingsonderzoek en een DEXA scan laten afnemen. De DEXA scan en het suikerstofwisselingsonderzoek vinden morgen plaats.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s